'In ongedwongen sfeer ervaringen over AKA uitwisselen'

19 maart 2009
Kr8 Café 11 maart 2009
 
In samenwerking met Praktijkonderwijs Accent in Nijkerk en ROC ASA, organiseerde uitgeverij Edu'Actief op 11 maart het Kr8 Café. De bijeenkomst vond plaats bij Praktijkonderwijs Accent in Nijkerk.
 
Het Kr8 Café is een bijeenkomst voor docenten die de methode Kr8 voor de AKA opleiding (Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent) gebruiken. Tijdens deze bijeenkomst kunnen zij in ongedwongen sfeer ervaringen uitwisselen over het dagelijks gebruik van de methode Kr8 en over de AKA opleiding.
Zo'n 30 docenten vonden de weg naar het Café. Behalve de vaste groep stamgasten, bezochten ook nieuwe docenten, die afgelopen jaar zijn gestart, het Kr8 Café.
 
Na een warm welkom door de gastschool en Roland Loos (uitgever Kr8), werden de groepen gesplitst. Aan het programmaonderdeel intervisie nam de gevorderde Kr8-gebruiker deel. Voor de minder ervaren gebruikers werd een workshop 'Stoompan Kr8' aangeboden. Tijdens deze workshop werd Kr8 en het gebruik daarvan in de praktijk in een stoomcursus uitgelegd door Titia Klein (auteur Kr8).
 
De heer Hoffman, afdelingsleider van praktijkonderwijs Accent Nijkerk, liet vervolgens zien hoe Praktijkonderwijs Accent invulling geeft aan AKA en hoe zij Kr8 daarbij inzetten. Aansluitend verzorgde de heer Hoffman een rondleiding door de praktijkschool.
 
Onder het genot van een hapje en een drankje werd de dag afgesloten met het spel Pim Pam Kr8. Dit spel, gericht op AKA, waarbij casussen met antwoordmogelijkheden het uitgangspunt vormden, is bedoeld om ervaringen uit te wisselen.