="">="">

Drukbezochte docentendag Bedrijfsadministratie

19 maart 2009
!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Drukbezochte docentendag Bedrijfsadministratie ="">="">
Hilversum ' Op donderdag 12 maart 2009 kwamen meer dan honderd docenten Bedrijfsadministratie bijeen om kennis te nemen van belangrijke ontwikkelingen binnen hun beroep. Ook presenteerden uitgeverijen in samenwerking met scholen 'good practices' voor het bedrijfsadministratief onderwijs.
De docentendag voor Bedrijfsadministratie werd georganiseerd door de Btg-ESBI van de MBO Raad en ECABO. Het ROC van Amsterdam Gooi en Vechtstreek in Hilversum had haar locatie beschikbaar gesteld. Het programma startte met een inleiding over procurement (inkoopadministratie en factuurverwerking), verzorgd door het bedrijf 20/20 Vision. Vervolgens stonden er drie workshoprondes gepland. In de pauzes hadden de docenten tijd om de stands te bezoeken van de aanwezige uitgeverijen en ervaringen uit te wisselen met collega's uit het hele land. De catering tijdens deze docentendag werd verzorgd door de leerlingen van de afdeling Horeca van het ROC van Amsterdam.
Ook Uitgeverij Edu'Actief b.v. was aanwezig op de docentendag Bedrijfsadministratie. Tijdens de eerste workshopronde presenteerde Simon Uithol (marketingcoördinator) hoe een roc met behulp van de methode Schonenvaart en King business software de praktijk in school haalt. Hij werd daarbij aangevuld door Erwin Louwman (hoofd Support en Consultancy) die King vertegenwoordigde. Als je met behulp van King de methode Schonenvaart ondersteunt, is het mogelijk om de deelnemers zo realistisch mogelijk voor te bereiden op de beroepspraktijk. Vervolgens werd de koppeling aangetoond tussen het kwalificatiedossier 'Bedrijfsadministrateur' en Schonenvaart. De verantwoording van het onderwijsprogramma is voor roc´s een belangrijk aandachtspunt. Klaas Braaksma, auteur Bedrijfsadministratie voor Edu'Actief, ging daarna inhoudelijk in op het lesmateriaal dat voor docenten Bedrijfsadministratie beschikbaar is binnen Schonenvaart.
Wilt u meer weten over Schonenvaart Bedrijfsadministratie en het beschikbare lesmateriaal voor de verschillende opleidingen binnen Bedrijfsadministratie? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0522 ' 235 235 of stuur uw e-mail via het contactformulier.
Download hier de PowerPoint-presentatie die gepresenteerd is op de docentendag Bedrijfsadministratie.