Geslaagde Wonen informatiemiddag

10 maart 2009
 
 Op dinsdag 3 maart vond in het Home Trade Center in Nieuwegein de Wonen informatiemiddag voor docenten Interieuradviseur plaats. Tijdens deze middag hebben wij door middel van verschillende presentaties een beeld gegeven van onze lesmethode Wonen.
 
De middag werd geopend door Simon Uithol waarna de salesmanager van het Home Trade Center, Jan Hogenkamp, een welkomstwoord hield. Hierin vertelde hij over de ontstaansgeschiedenis van het Home Trade Center.
 
Cor Schrama, samen met Joke Veeze de auteurs van Wonen, heeft in zijn presentatie verteld wat docenten en leerlingen in de theorie- en opdrachtenboeken van Wonen tegenkomen. De theorieboeken worden op dit moment bijgeschaafd en het opdrachtenboek is nog volop in ontwikkeling. De drie boeken zullen vanaf komend schooljaar beschikbaar zijn.
 
Een mooie aanvulling op de methode Wonen is het digitale scholingshuis www.lereninwonen.nl van brancheorganisatie WoonWerk. Geert Meijerink van WoonWerk heeft laten zien wat de mogelijkheden van dit e-learningsysteem zijn. Zo kunnen leerlingen onder andere een verkoopspel spelen en is een uitgebreide encyclopedie met productkennis voorhanden.
 
Tot slot heeft docent Jan Visser van het Nova College in Haarlem verteld over zijn ervaringen met het pilotmateriaal van Wonen. Ook ging hij in op praktische zaken als: Hoe gebruik ik de boeken van Wonen in mijn lessen? En hoeveel uur besteed ik aan Wonen-lessen?
 
De aanwezigen in Nieuwegein hebben een compleet beeld van de methode Wonen gekregen en waren enthousiast. Al met al was het een geslaagde informatiemiddag!
 
Vanaf schooljaar 2009-2010 kunt u aan de slag met Wonen. Het is nu al mogelijk een beoordelingsexemplaar van Wonen te ontvangen. In de komende e-flashes en via deze website houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.