Geslaagde VDAB Vlootschouw

09 februari 2009
 
GOUDA ' De jaarlijkse Vlootschouw van de VDAB (Vereniging Docenten Assurantie & Bankleer) heeft weer plaatsgevonden. Dinsdag 3 februari kregen verschillende educatieve organisaties, waaronder Edu'Actief, de gelegenheid nieuw lesmateriaal te presenteren. Andere aanwezigen waren Consis Academie, IFK, Kluwer Opleidingen, NIBE-SVV en Welten Opleidingen.
 
Aan het begin van de dag werd, tot onze verrassing, de VDAB-bokaal 2008 uitgereikt aan Theo Coppens, auteur bij Edu'Actief. 'Theo heeft zich al jaren ingezet om in de behoefte te voorzien van theoretische opleidingstrajecten naar praktische, beroepsgerichte trajecten voor de mbo-opleiding Commercieel Medewerker Bank- en verzekeringswezen. Hij heeft actief innoverend werk verricht binnen het competentiegericht leren (CGL) en het projectgericht leren (PGL)', aldus de VDAB. Het volledige persbericht is te lezen op de volgende website: http://www.vdab-bokaal.nl/. Namens de uitgeverij feliciteren wij Theo met de bokaal.
 
Kees Faas, ook auteur bij Edu'Actief, gaf een presentatie over de herziening van de Wft Basismodule waar hij en collega Theo Coppens momenteel druk mee bezig zijn. Edu'Actief en Welten hebben in het verleden samen materiaal op de markt gebracht voor de opleiding Bank- en verzekeringswezen. Door alle ontwikkelingen in de markt en wijzigingen in de toetstermen is dit materiaal verouderd. Vandaar het besluit van Edu'Actief om voor de Wft Basismodule een nieuwe uitgave te maken.
 
Het boek is gebaseerd op de eind- en toetstermen van de Wft. Per opdracht is aangegeven welke eind- en toetsterm hiermee gedekt is. 'Het grote voordeel daarvan is dat de leerling nooit te weinig, maar ook geen overbodige informatie krijgt', zegt Kees. Verder houden de auteurs rekening met de leesbaarheid van het materiaal. 'Door simpeler te schrijven, kun je juist meer diepte in het materiaal brengen. Maar het zal natuurlijk geen Jip en Janneke-taal worden', aldus Kees. Ook aan de illustraties wordt veel aandacht besteed. 'Bij de afbeeldingen gaat het steeds om dezelfde familie die als een rode draad door het boek loopt. Hierdoor krijg je een homogeen geheel.'
 
De Basismodule Wft is in het nieuwe cursusjaar 2009-2010 beschikbaar. Hierbij wordt een examentraining met oefentoetsen aangeboden.