Conferentie Btg ESB&I, navigeren naar succes

03 december 2008
Veldhoven, 11 en 12 november 2008
 
Studenten hebben meer behoefte aan onderwijs op maat. Een behoefte waar roc's mee te maken krijgen. Voor roc's dé uitdaging om de standaardprogramma's om te buigen naar maatwerk en flexibele programma's. Deze ontwikkeling vraagt om flexibilisering van het onderwijs en een andere onderwijsinrichting. Dit stond centraal tijdens de workshops en presentaties op de conferentie Btg ESB&I.
 
De opening van de conferentie werd verzorgd door Gerrit Vreugdenhil (voorzitter Btg ESB&I). Vervolgens zorgde Edwin Rutten, voor de meesten beter bekend als 'Ome Willem', als dagvoorzitter voor een samenspel tussen de onderwerpen: navigeren naar succes, de sprekers en de aanwezigen in de zaal.
 
Na afloop van het ochtendprogramma was het tijd voor de lunch. Uitgeverij Edu'Actief b.v. trakteerde de aanwezigen na de lunch op een ijsje. De manier waarop 'IJsco Hasan' zijn exclusieve Turkse ijs aan zijn publiek presenteerde, zorgde voor de nodige hilariteit. De aanwezige opleidingsmanagers gingen met een brede glimlach op het gezicht de volgende workshoprondes in. (Ook de dagvoorzitter kon de verleiding niet weerstaan om een ijsje te bemachtigen.
 
 
Onderwijs op Maat
De uitdaging waarvoor de scholen staan, is ook voor Uitgeverij Edu'Actief b.v. een speerpunt. Namelijk de huidige lesmethodes op maat aanbieden aan de roc's zodat een flexibel onderwijsprogramma mogelijk wordt.
 
Op verzoek van de scholen is de competentiegerichte methode Schonenvaart vanaf het schooljaar 2009-2010 op maat verkrijgbaar. 'Docenten hebben keuze uit een maatwerkpakket met thema's en een maatwerkpakket met thema's in combinatie met losse leereenheden. Met Schonenvaart op Maat halen docenten de praktijk in school. Hiermee geven we een passend antwoord op de behoefte aan onderwijs op maat', aldus Peter Stokvisch, uitgever bij Edu'Actief.
 
Op de conferentie Btg ESB&I was Edu'Actief aanwezig met een stand. Bij deze stand konden de opleidingsmanagers informatie inwinnen over de methode Schonenvaart voor de administratieve opleidingsrichtingen en de methode Context! voor Leren, loopbaan en burgerschap. Ook voor de juridische opleidingsrichting was veel belangstelling. Uitgeverij Edu'Actief werkt samen met Uitgeverij LEMMA om invulling te geven aan de opleiding Juridisch medewerker. Dit is onder andere mogelijk met de methode Schonenvaart.