Congres BTG Handel, verleg je grenzen

01 december 2008

http://www.verlegjegrenzen.eu  

Maastricht, 27 en 28 november 2008
 
Grenzen verleggen door aandacht te besteden aan internationalisering (letterlijke grenzen) en het delen van kennis (gemeenschappelijke, figuurlijke grenzen), maar vooral ook aan anders denken en doen als manager, dus het verleggen van persoonlijke grenzen. Na een aantal jaren van focus op onderwijskundige verandering richten de meeste roc's nu de blik op de eigen organisatie. Verantwoordelijkheden meer bij het team leggen, coachend leiderschap, teamontwikkeling, dit zijn de zaken waar ook u aan werkt.
 
De Btg Handel vond dit jaar plaats op een prachtige locatie: Kasteel Vaeshartelt, net buiten Maastricht. De dagvoorzitter was Frans Schatorjé (bestuurslid Btg Handel). De opening van het congres werd verzorgd door Tiny Pheninckx (voorzitter Btg Handel). Met een aantal topsprekers in het programma en een breed scala aan workshops was er voor de onderwijsmanagers een ruime keuze om het dagprogramma naar wens in te vullen.
 
Na de lunch kon iedereen bij 'IJsco Ali' een verrukkelijk Turks ijsje ophalen. De opleidingsmanagers Handel konden de verleiding niet weerstaan om toch te proberen niet in de maling te worden genomen door de ijscoman. De daarbij opgevoerde show zorgde voor de nodige hilariteit.
 
Verleggen van persoonlijke grenzen
Uitgeverij Edu'Actief b.v. besteedde aandacht aan het thema, Verleg je grenzen, door 's avonds een workshop Vuurspuwen te organiseren. De opleidingsmanagers werden uitgedaagd om hun eigen grenzen te verleggen door hun angst te overwinnen.
 
'Het verleggen van persoonlijke grenzen is voor iedereen anders. Voorwaarde is dat je je grenzen verkent en erkent. Dit werd vol vuur gedaan tijdens de workshop Vuurspuwen. Degene die een eerste vlam gespogen had, was niet meer te stoppen. De adrenaline die dan vrijkomt, is grensverleggend, aldus Coby Willems, implementatieadviseur bij Uitgeverij Edu'Actief b.v.'
 
In de huiskamer van Edu'Actief konden de deelnemers op een roze zitzak, met een laptop op schoot, interactief grenzen verleggen. Wie had dat gedacht! Wat is er nodig om je team grensverleggend te maken, wat heb jij nodig om dit te kunnen begeleiden? Interactie en digitale hulpmiddelen maken het mogelijk om over grenzen heen samen te werken, te brainstormen en belangrijke processen in gang te zetten. Edu'Actief ondersteunt u daarbij.
 
 
 
 
{gallery}btg_handel{/gallery}