Week van de mediawijsheid

20 november 2018

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit het leven van nu en spelen een belangrijke rol bij de sociaal- emotionele ontwikkeling van de huidige generatie kinderen. De extra module Samen Mediawijs! van Leefstijl biedt handvatten om in gesprek te gaan over plezierig, veilig en gedoseerd gebruik van sociale media.

In de nieuwe editie van Leefstijl voor voortgezet onderwijs is mediawijsheid geïntegreerd. Meer weten over de nieuwe editie? Maak dan een afspraak met uw adviseur. 


GRATIS: MODULE SAMEN MEDIAWIJS!
De module Samen mediawijs! is gratis beschikbaar voor scholen die met Leefstijl werken. De module bestaat uit 4 blokken met elk 5 activiteiten/lessuggesties. De activiteiten zijn gericht op uitwisseling en bewustwording en het ontwikkelen van een gezonde attitude. Met als doel kinderen zelf bewust keuzes leren maken in het gebruik van sociale media. Dat is SAMEN MEDIAWIJS!


1. WIE BEN JIJ ONLINE?
Over digitale identiteit. Wie ben jij op het internet, wat laat je wel of niet zien van jezelf en hoe gedraag jij je ten opzichte van anderen?

2. LIKE IT OR NOT
Over weerbaarheid en groepsdruk. Moet je constant bereikbaar zijn? Of mag je af en toe iets missen? Hoe voelt het om niet geliket te worden?

3. (S)EXPERIMENTEREN
Over seksuele opvoeding en ontwikkeling. Wat is normaal experimenteer gedrag en wanneer wordt het grensoverschrijdend?

4. MIJN OUDER ONLINE
Kinderen helpen bij de digitale opvoeding van hun ouders. Samen mediawijs is een wederkerig proces.


AAN DE SLAG MET SAMEN MEDIAWIJS!
Leefstijl-scholen vinden de modules gratis op leefstijl.nl.

1. Log in op leefstijl.nl
2. Kies voor Primair Onderwijs
3. Filter bij bronsoort op Nieuw! Mediawijsheid


STUDIEMIDDAG SAMEN MEDIAWIJS!
Wilt u ook samen met uw leerlingen in gesprek over plezierig, veilig en gedoseerd gebruik van sociale media? Kom dan op 27 maart naar de open studiemiddag Samen mediawijs! in Elspeet.

Op deze interactieve middag gaat u, samen met collega’s van andere scholen, aan de slag met ervaringsgericht leren, bewustwording en een actieve uitwisseling waarbij reflectie steeds centraal staat.

Meer informatie over de studiemiddag >>

 

 

 

Ga naar Leefstijl