Keuzedeel belevingsgericht werken

Bij het contact tussen gasten/klanten/patiënten en medewerker speelt het gedrag van medewerkers een essentiële rol. In dit keuzedeel gaat het om het goed uitdragen van het belevingsconcept van een organisatie. Door het volgen van dit keuzedeel is de beroepsbeoefenaar beter in staat om belevingsgericht te werken. Daarnaast zijn voor dit keuzedeel te certificeren werkenden en werkzoekenden breder inzetbaar en beter toegerust op veranderende beroepsvereisten. In een economie waarin steeds meer digitalisering en robotisering plaatsvindt, is het in de 21e eeuw steeds meer van belang persoonlijke klantenbinding aan een merk, bedrijf, zzp’er of instantie te creëren. Alles draait hierbij om het beïnvloeden van de beleving van de ander.

Twee uitgaven
Edu’Actief heeft twee varianten van dit keuzedeel:
1. Belevingsgericht werken CBL
Ontwikkelt in opdracht van en i.s.m. Centraal Bureau Levensmiddelenhandel en nadrukkelijk geschreven in de context van de levensmiddelenhandel.
2. Belevingsgericht werken Generiek 
Gemaakt om binnen elke opleiding te gebruiken en qua opdrachten zodanig geformuleerd dat het binnen de eigen beroepscontext kan worden uitgewerkt.

Door ESS is een examenmatrijs opgesteld en is een examen ontwikkeld voor dit keuzedeel. Het lesmateriaal dat Edu’Actief uitgeeft voor Belevingsgericht werken is gebaseerd op de door ESS opgestelde examenmatrijs. ESS heeft een specifiek examen gemaakt voor de supermarktbranche en een brancheneutraal examen. Het examen is verkrijgbaar via ESS. Ook via SportExamens is een examen voor Belevingsgericht werken beschikbaar.

Keuzedeel Helpende Plus 

Heb je studenten die behoefte hebben aan verdieping? Of studenten die willen doorstromen naar niveau 3? Dan is het keuzedeel Helpende Plus absoluut iets voor hen. Dit keuzedeel biedt verdieping op de volgende onderwerpen: communiceren, wet- en regelgeving, observeren, ziektes, medicijnen, wondzorg, mictie en rouw.

Helpende Plus wordt ook geleverd met een exameninstrument, inclusief beoordelingsprotocollen.

Keuzedeel Van grond tot mond Verdieping 

Een duurzame, gastvrije sector: Van Grond tot Mond Verdieping
In het keuzedeel Van Grond tot Mond Verdieping gaan studenten de voedselketen onderzoeken en ontdekken. Waar komt koffie vandaan? Hoe ongezond is suiker? Welke route legt een kippenbout af voordat het in de winkel komt te liggen? Wat staat er op de verpakking? Klopt dat, of wordt je op het verkeerde been gezet? Gedurende het keuzedeel wordt de student zich bewust van de voedselketen en wat daarin gebeurt. Na het volgen van dit keuzedeel weet de student hoe je mensen op een verantwoorde manier kan laten genieten van hun eten. 

Van grond tot mond wordt ook geleverd met een exameninstrument, inclusief beoordelingsprotocollen.

Nieuwe keuzedelen voor 2019-2020

Naast Belevingsgericht werken, Van grond tot mond en Helpende plus verschijnen dit jaar ook de volgende nieuwe keuzedelen bij Edu’Actief: