Examenmateriaal meegeleverd bij keuzedelen

13 maart 2019

Alle keuzedelen van Edu'Actief worden geleverd inclusief examenmateriaal. Het examen is De Uitdaging in het materiaal, inclusief de beoordelingsprotocollen die worden meegeleverd in de digitale docentenhandleiding. De Uitdaging (afsluitende opdracht) staat achterin elk keuzedeel van Edu'Actief.

Daarnaast worden in de digitale docentenhandleiding toetsvragen meegeleverd die ontwikkelingsgericht kunnen worden ingezet. Eventueel kunnen die ook kwalificerend worden ingezet in combinatie met De Uitdaging. In het lesmateriaal zijn daarnaast verschillende opdrachten opgenomen die een beroepsproduct opleveren. Deze beroepsproducten, inclusief de beoordelingsprotocollen, kunnen ook ontwikkelingsgericht, en eventueel als voorwaardelijk, worden ingezet in het beoordelingsproces. In dat geval kiest de school voor een portfolio-beoordeling.

Met het inzetten van het keuzedeelexamen, dat Edu’Actief meelevert, voldoet u aan de gestelde eisen. Belangrijkste aspect daarbij is dat u als roc de kwaliteit borgt van het aangeboden programma, inclusief afsluiting, in relatie met de inhoud van het keuzedeeldossier.

Bekijk voorbeelden van de digitale beoordelingsprotocollen >>

In het document Keuzedelen examineren en beoordelen. Hoe doe je dat? krijgt u een korte toelichting met adviezen en tips bij het beoordelings- en examenmateriaal van Edu’Actief.

Ga naar Keuzedelen mbo