Upgrade Excelvaardigheid naar versie 2016

08 maart 2016

De succesvolle uitgave Excelvaardigheid voor de financiële beroepen verschijnt in mei 2016 in een bijgewerkte versie van de software. Daarmee worden ook de gebruikers van Excel 2016, en gezien de geringe verschillen ook Excel 2013, ondersteund. Het boek maakt gebruik van de invoegtoepassing PowerPivot die standaard in Excel 2016 beschikbaar is. 

Met de invoering van het nieuwe kwalificatiedossier dit jaar worden de daar gevraagde vaardigheden om in een spreadsheet financiële toepassingen, waaronder indexcijfers, tabellen, grafieken en draaitabellen gebruiken, in het boek behandeld. Eveneens is het boek geheel afgestemd op de SPL-toetsmatrijs.

Tenslotte komen er in het boek ook enkele onderwerpen voor die wel bij de besproken Excel-functionaliteit maar niet in het kwalificatiedossier en/of SPL-toetsmatrijs voorkomen. Dit gaat om een aantal functies en de XML Auditfile Financieel (XAF), ten behoeve van grootboekrekening, grootboekmutaties en debiteuren en crediteuren. In de inhoudsopgave zijn die onderwerpen duidelijk gemarkeerd. Vervolgopleidingen op het hbo vragen echter om een goede Excelvaardigheid bij studenten. Dat is de reden waarom we deze onderwerpen hebben toegevoegd.

Ga naar Financieel.info