Financieel.info: inclusief toetsen en proeftentamens

11 februari 2016

Deze maand worden alle nieuwe boeken van de serie Financieel.info gedrukt. Begin maart zijn alle uitgaven, met uitzondering van de Reader Fiscaal 2016 die in mei verschijnt, beschikbaar. Natuurlijk zijn we blij en trots dat alle boeken voor zowel de docent als voor de student tijdig beschikbaar zijn voor het nieuwe schooljaar. Er wordt een product geboden dat didactisch sterk is door zijn eenvoud, alle toetstermen van Stichting Praktijkleren afdekt en voor een scherpe prijs wordt aangeboden. 

We hebben de afgelopen periode bij veel roc’s gehoord dat steeds meer studenten moeite hebben om de touwtjes financieel aan elkaar te knopen. Er zijn directies die overwegen om voor het komend schooljaar een partij boeken aan te schaffen om deze vervolgens uit te lenen aan studenten die de boeken bij aanvang van het schooljaar niet kunnen betalen. We hebben vanuit Edu’Actief bewust gekozen om de geüpdatet methode betaalbaar te houden. Voor het complete niveau 4 traject is de student voor het basis- en profieldeel maximaal € 375,00 kwijt. Alle extra’s zoals ondersteunende animaties, films, toetsen, proeftentamens en uitwerkingen worden gratis aan de docenten en studenten beschikbaar gesteld via een aparte inlogpagina op de methodesite: www.mbo-financieel.info.

Toetsen en proeftentamens zijn onderdeel van het servicepakket. In juni worden een aantal toetsen op de docentensite www.mbo-financieel.info geplaatst.
We maken daarbij een onderscheid tussen toetsen en proeftentamens. Toetsen hebben betrekking op de afzonderlijke delen van een examenonderdeel (bijvoorbeeld toets uitgave deel 1 Elementaire kennis bedrijfsadministratie) terwijl proeftentamens alle toetstermen afdekken van een bepaald examenonderdeel (bijvoorbeeld toets deel 1 en deel 2 / KE1 FAB Elementaire kennis bedrijfsadministratie/SPL). 

Alle toetsen worden op dezelfde wijze samengesteld en omvatten:
- Titelpagina met alle relevante gegevens
- Opgaven
- Uitwerkbladen
- Correctiemodel
- Normeringstabel

De toetstermen van het examenonderdeel KE 1 FAB Elementaire kennis bedrijfsadministratie worden afgedekt door de boeken Elementaire kennis bedrijfsadministratie deel 1 + Elementaire kennis bedrijfsadministratie deel 2. Voor examenonderdeel KE 1 FAB Elementaire kennis bedrijfsadministratie worden de volgende toetsen en tentamens ontwikkeld:
- Toets Elementaire kennis deel 1 Hoofdstuk 1 t/m 7 (2 versies)
- Toets Elementaire kennis deel 1 Hoofdstuk 1 t/m 11 (2 versies)
- Toets Elementaire kennis deel 2 Hoofdstuk 1 t/m 10 (2 versies)
- Tentamen Elementaire bedrijfsadministratie Deel 1 en Deel 2 (2 versies).

Alle toetsen dekken de gehele leerstof van de beide delen af en de proeftentamens dekken de toetstermen af van het SPL examenonderdeel KE 1 FAB Elementaire kennis bedrijfsadministratie. Let op! Het betreft hier formatieve toetsen en proeftentamens.

Bent u geïnteresseerd in de nieuwe toetsen bij Financieel.info dan kunt u een complete set rechtstreeks aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U ontvangt de set per mail in een pdf-formaat.

 

Ga naar Financieel.info