"Ik vind het een topmeester, een top opa en een geweldig mens" - Henk Dekker

Mijn favoriete docent
Herman van Scheepen

Meester Herman van Scheepen kwam van Saba naar het kleine dorp Hollandscheveld om te wonen. Het was een enthousiaste leerkracht, die zowel als docent als vriend van de familie je altijd wist te boeien, zelfs nu nog op 88-jarige leeftijd. Inmiddels draagt hij zijn kennis over op de 3e generatie Dekker. Helaas heeft de 1e generatie (Jan Dekker) dit laatste niet meer mee mogen maken. Regelmatig is zijn inspireerde manier van vertellen een belangrijke reden om hem op te zoeken en te genieten van zijn kennis en verhalen.

De 2e generatie (Henk) is bevriend geraakt met de oudste zoon van meester van Scheepen. Wat heel bijzonder was, dat de 4-jarige Marcel (3e generatie) op de begrafenis van de echtgenote van meester Van Scheepen het verdriet van meester Van Scheepen zag en vroeg of hij net zo verdrietig was als Marcel. Marcel had even daarvoor zijn opa verloren. Meester Van Scheepen gaf aan verdrietig te zijn, waarop Marcel vroeg of hij dan zijn opa wilde zijn, dan hoefden ze beiden niet meer zo verdrietig te zijn omdat ze elkaar hadden. Dat is inmiddels 26 jaar geleden en nog steeds is hij de opa van Marcel, naast de 'meester' die hem alle kennis bij heeft gebracht.

De uitgebreide kennisoverdracht heeft er mede toe geleid, dat zowel de 2e generatie als de 3 generatie allebei in het onderwijs terecht zijn gekomen. 

Ik vind het een topmeester, een top opa en een geweldig mens.
Daarom vind ik dat hij mijn favoriet is.

- Henk Dekker, openbare school in Hollandseveld Oostenbrink