"Meneer van Soest heeft Energizers uitgevonden" - Ronald Dohmen

Mijn favoriete docent
Mijn aardrijkskunde leraar meneer van Soest

Meneer van Soest was zijn tijd ver vooruit. Het was in de jaren 80 jaren dat ik les van hem kreeg. Er werd toen nog veel frontaal les gegeven waar je het als puberale leerling wel eens moeilijk mee had om de aandacht vast te houden. Meneer van Soest was toen al op leeftijd maar was altijd in voor vernieuwingen. Er waren geen digiborden, geen Smart TV etc. maar hij wist toen al dat de televisiebeelden de aandacht vasthielden. Hij zag de jeugd naar de eerste videoclips kijken en zag dat die beelden nooit stil stonden.

Dus...vanaf dat moment stond meneer van Soest nooit meer stil, hij veranderde steeds van positie en je wist als student nooit wat hij weer in petto had. staat hij voor je achter je of komt die weer uit een onverwachte hoek of zit die op een klein krukje achter zijn bureau waardoor je alleen maar zijn hoofd ziet. Nog steeds gebruik ik dit in mijn eigen lessen. Hedendaags hebben we het over Energizers, kleine werkvormen om de leerlingen even een boost te geven tijdens de theorieles.
Meneer van Soest heeft die uitgevonden.

Ik vergeet nooit dat hij tijdens de les het raam openzette, alle leerlingen door het raam naar buiten liet gaan en een wandeling door het naastgelegen park maakte en tijdens het wandelen de aardrijkskunde les gaf. 

Nu nog laat ik regelmatig de leerlingen van mij tijdens verschillende werkzaamheden theorie opdrachten doen. Voor mij was hij een mooi voorbeeld van een creatieve leraar.

- Ronald Dohmen, Landstede Harderwijk (Orde en Veiligheid)