Factor-E in het kort 

Bekijk hier de flyer waarin u meer informatie vindt over:

  • Combi MZ en VZ-IG
  • Verschijningsvormen: papier en digitaal
  • Modulaire opbouw: handige, stapelbare eenheden

Bekijk de flyer>>

 

Alles over Factor-E

Met Factor-E stelt u voor uw student een eigen programma samen door middel van cursussen, trainingen en projecten. Deze modules worden aangeboden op papier en in het digitale leerplatform 24boost. U kunt zelf kiezen of u digitaal, deels digitaal of met boeken les gaat geven.

Cursus
In de cursus staat de theorie centraal en leert uw student door te doen. Aan de hand van de opdrachten maakt uw student zich de theorie eigen. De afwisselende opdrachten zijn ingedeeld op kennis, toepassing en inzicht. Elke cursus bevat een instaptoets om het startniveau van de student te bepalen en eindtoetsen om te bepalen of de student zich de aangeboden theorie eigen heeft gemaakt. 

Training
Tijdens een training oefent de student de vaardigheden en handelingen die horen bij de betreffende beroepstaak. Een voorbeeld van een training is 'Observeren en rapporteren'. 

Project
In een project werkt de student aan een case van een fictieve opdrachtgever, gericht op inhoud, planning en samenwerking. Tijdens het werken aan het project ontwikkelt uw student een door het werkveld gewaardeerd product, bijvoorbeeld een workshop BSO. Het project wordt vanuit de school begeleid en brengt alle beroepsaspecten samen.

BPV
In de BPV-module (op papier) vindt uw student verschillende opdrachten die hij tijdens zijn stage kan uitvoeren. Elke BPV-opdracht wordt beoordeeld op een product en op professioneel getoond gedrag (prestatie-indicatoren).

 

Combi MZ/VZ-IG

Met Factor-E wordt, naast het kwalificatiedossier Pedagogisch werk, Sociaal werk en Maatschappelijke zorg, het kwalificatiedossier Verzorgende-IG gedekt. Door de modulaire opbouw is het materiaal ook goed in te zetten in de combinatie Maatschappelijke zorg en Verzorgende-IG.

 

Docentenmateriaal

Bij Factor-E Welzijn ontvangt u als klant gratis docentenmateriaal. Het docentenmateriaal geeft u de nodige ondersteuning bij het lesgeven. U kunt denken aan aanvullende informatie voor bij de opdrachten, docentenhandleidingen en beoordelingsformulieren.

 

Meer informatie over Factor-E?

Neem contact met ons of bekijk de uitgebreide uitleg over de methode
 >> Uitgebreide uitleg over Factor-E