Programma inORDE-dag

Programma

9.45 - 10.00 uur  Ontvangst
10.00 - 10.10 uur  Opening 
10.10 - 11.00 uur Proactief beveiligen in de urban jungle / Ran Cohen

11.05 - 12.00 uur

 Workshopronde 1 
De wereld door de ogen van een profiler
- Weerbaarheid
- inORDE 2018

12.00 - 13.00 uur Lunch
13.00 - 14.00 uur Jongeren van nu: wie zijn ze? / Angela Weghorst
14.10 - 15.00 uur     Workshopronde 2 
-
Modern rapporteren
- Van exameneis naar examen
- Weerbaarheid

15.00 - 15.50 uur Beveiliger Goffertstadion aan het woord + rondleiding 
15.50 uur Afsluiting met hapje en drankje

Details

Datum: 29 maart 2018
Locatie: Goffertstadion Nijmegen
Tijd: 10.00 - 16.00 uur

SPREKERS

PROACTIEF BEVEILIGEN IN DE URBAN JUNGLE
Door Ran Cohen, oprichter en directeur van SDR Academy

Als inwoner, toerist of gast begeef je je door een steeds drukker wordende omgeving waarin je 24/7 service en veiligheid verwacht. Een positieve beleving van veiligheid vergroot je welzijn. Daarom trainen gemeenten, NS en zorginstellingen medewerkers om incidenten te voorkomen. In deze trainingen wordt veel aandacht besteed aan gedragsprofileren; het vroeg opsporen van ‘slechte’ intenties. En wat doe je als je verdacht gedrag waarneemt? Ran Cohen, oprichter en directeur van SDR Academy en geboren en opgegroeid in Israël, ontwikkelde de Search, Detect en React methodiek. Een bewezen proactief beveiligen methode.


GENERATIE ZENZ: WIE ZIJN ZE?
Door Angela Weghorst, jongerenspecialist en auteur van het boek Anders

Door Angela Weghorst wordt u meegenomen naar de wereld van Generatie Zenz: de 5- tot 25-jarigen van nu. Door haar fascinatie voor mensen is haar passie 'het achterhalen van wat er diep in de harten van jong en oud speelt'. De zoektocht naar de essentie en de juiste vertaling hiervan is iets wat haar boeit en inspireert. Zij geeft haar inzicht op jongeren van nu: wie zijn ze en waarom zijn ze zoals ze zijn en doen wat ze doen?

 

INHOUD WORKSHOPS

De wereld door de ogen van een profiler 
Door Ran Cohen, oprichter en directeur van SDR Academy

We zijn allemaal jagers. Ieder van ons bezit een set awareness vaardigheden, maar we moeten onze zintuigen wakker schudden. In deze workshop gaat u zelf aan de slag met uw zintuigen en maakt u op interactieve wijze kennis met de SDR® methodiek. Verschillende situaties worden geanalyseerd en hoe er vervolgens vanuit het perspectief van een profiler gereageerd kan worden. Ervaar zelf hoe proactief beveiligen werkt. Let op: deze workshop is in het Engels.

Weerbaarheid
Door Daniël Snijders Blok, docent Sport, Weerbaarheid en EHBO MBO College Airport

In deze workshop gaat het over Weerbaarheid - wat is weerbaarheid en waarom is het belangrijk? En op welke manier kunt u uw studenten trainen in weerbaarheid? Er wordt ingegaan op een aantal voorbeeld oefeningen en daarnaast hoort u hoe u het keuzedeel Weerbaarheid kunt organiseren in de les.

inORDE 2018
Heeft u vragen over het materiaal en/of heeft u wensen en ideëen? Sluit dan aan bij deze sessie. De uitgever en auteur van inORDE staan u graag te woord. Er wordt ingegaan op de belangrijkste wijzigingen binnen inORDE editie 2018 en u kunt vragen en ervaringen delen. 

Van exameneis naar examen
Door: Marjelle Maljaars (senior-adviseur van Ontwikkeling & Beheer SVBP) en Ad van den Boogert (manager SVPB en secretaris van de examencommissie)

Van exameneis naar examen, wat komt daar allemaal bij kijken? Tijdens deze workshop krijgt u een ‘kijkje achter de schermen’. Met deze informatie kunt u uw studenten nog beter informeren over en voorbereiden op de SVPB-examens. Verder gaat u zich (in 20 minuten!) ‘stukbijten’ op een examen Beveiliging van objecten basis.

Modern rapporteren
Door Nicole Herrema, BySpy en Libbe Kuipers, JenS Security

BOA’s en toezichthouders drank- en horecawet werken al geruime tijd met apps die hen ondersteunen bij het rapporteren. Ook in de particuliere beveiliging zal het werken met smartphones steeds gebruikelijker worden. Denk aan registratie van geconstateerde feiten tijdens surveillance, alarmopvolging, sluitingsronde, controleronde en sluitingsbegeleiding. Eventueel met foto, video of audio. Belangrijke data voor diverse rapportages.

In deze workshop een demonstratie van een dienstrapport app die op dit moment wordt gebruikt in de praktijk. Na afloop horen we graag van u of en hoe u deze app in uw lessen zou willen inzetten.

Weerbaarheid
Door Daniël Snijders Blok, docent Sport, Weerbaarheid en EHBO MBO College Airport

In deze workshop gaat het over Weerbaarheid - wat is weerbaarheid en waarom is het belangrijk? En op welke manier kunt u uw studenten trainen in weerbaarheid? Er wordt ingegaan op een aantal voorbeeld oefeningen en daarnaast hoort u hoe u het keuzedeel Weerbaarheid kunt organiseren in de les.