Programma Edu4all Event 2018

Programma

09.45 - 10.00 u:Inloop
10.00 - 10.10 u:Opening - Baukje Visser uitgever
10.10 - 11.00 u:Angela Weghorst | Generatie Zenz: wie zijn ze? 
11.00 - 11.30 u:Inspiratiemarkt en pauze
11.30 - 12.30 u:Workshopronde
 
12.30 - 13.30 u:Lunch
13.30 - 14.30 u:Workshopronde
 
 14.30 - 14.45 u.

Korte pauze

14.45 - 16.00 u: In gesprek met de jongere van nu | Theatergroep PlayBack
16.00 u.Borrel


Datum: dinsdag 13 maart 2018
Prijs: € 35,00

Sprekers

GENERATIE ZENZ: WIE ZIJN ZE? 
Spreker Angela Weghorst
Hoofdspreker op het Edu4all Event is Angela Weghorst. Jongerenspecialist en auteur van het boek Anders, neemt u mee naar de wereld van Generatie Zenz: de 5- tot 25-jarigen van nu. Door haar fascinatie voor mensen is haar passie 'het achterhalen van wat er diep in de harten van jong en oud speelt'. De zoektocht naar de essentie en de juiste vertaling hiervan is iets wat haar boeit en inspireert. Op het Edu4all Event geeft ze haar inzicht op jongeren van nu: wie zijn ze en waarom zijn ze zoals ze zijn en doen wat ze doen?

IN GESPREK MET DE JONGERE VAN NU
Theatergroep PlayBack
U krijgt in deze masterclass de kans te oefenen in het omgaan met onaangepast gedrag, pesten, agressie, conflicten en het motiveren van leerlingen. De masterclass is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van docenten. 

Theatergroep PlayBack maakt 750 keer per jaar herkenbaar, interactief en educatief theater voor jongeren van 12-18 jaar, hun ouders, docenten en professionals. Zo brengt PlayBack de dialoog op gang over maatschappelijke thema's als alcoholmisbruik, (online) pesten, seksualiteit en geld. PlayBack maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’: scènes worden opnieuw gespeeld door het betrokken publiek. www.tgplayback.nl

Workshops

Handvatten om positiever les te geven
Workshopronde 1 & 2
Ingrediënten die hiertoe bijdragen zijn de kracht van positieve taal, gericht zijn op mogelijkheden, oplossingsgericht werken en ontwikkelingsgericht werken. Communicatie kan effectief en verbindend werken als je het positief benut. Hoe communiceer je zodanig dat jongeren uitgenodigd worden om te leren? Hoe creëer je met jouw taalgebruik en attitude een veilige leeromgeving? Feedback geven: hoe doe je dat effectief (veilig en uitdagend)? In deze workshop gaan we actief aan de slag door veel te doen en uit te wisselen. 


Ervaringsgericht leren
Workshopronde 1 & 2
Ervaringsgericht leren benutten. Aan de hand van activerende werkvormen ervaar je, hoe leren heel effectief kan zijn. Ervaren & reflectie geeft leereffect. Door middel van groepsvormende activiteiten leer je snel grip te krijgen op je groep. In deze workshop gaan we actief aan de slag door veel te doen en uit te wisselen. 

 

Intervisie en Tips & Trics
Hoe zit de methode precies in elkaar? Welke opdrachten werken bij mij op school en voor mijn leerlingen? Welk lesmateriaal kan ik overslaan? Welke eindtermen kan ik bijvoorbeeld met projecten binnen school afdekken? 

De invoering van nieuwe examenprogramma’s en een nieuwe methode vraagt veel investering van docenten. Je moet tegelijkertijd het nieuwe programma en de nieuwe methode leren kennen. Tijdens deze workshop, per profiel uitgesplitst, is er ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen en antwoord te krijgen op deze vragen. Daarnaast is er iemand van het uitgeefteam aanwezig om alle tips voor verbeteringen aan de methode te verzamelen.

 • Edu4all Economie en Ondernemen
  Workshopronde 1
 • Edu4all Horeca, Bakkerij en Recreatie
  Workshopronde 1
 • Edu4all Zorg en Welzijn
  Workshopronde 2
 • Edu4all Dienstverlening en Producten
  Workshopronde 2 

Heeft u een keuze gemaakt? Dan zien we u graag op dinsdag 13 maart 2018.