De veelgestelde vragen over Angerenstein Welzijn

17 mei 2016

Om u een duidelijk beeld te geven van Angerenstein Welzijn, hebben we de zeven meest gestelde vragen voor u op een rij gezet.

- Hoe is de inhoud van het materiaal aangepast aan de laatste ontwikkelingen?
- Waarom zijn er generieke boeken voor alle drie de profielen?
- Is er ook een koppeling gemaakt naar de werkprocessen?
- Komen er ook toetsen bij de nieuwe boeken?
- Welke boeken kunnen we wanneer verwachten?
- In welke vorm wordt de methode aangeboden?
- Wat zijn de kosten van de methode?


Hoe is de inhoud van het materiaal aangepast aan de laatste ontwikkelingen?

De nieuwe generatie leermiddelen van Angerenstein Welzijn is niet herzien, maar helemaal opnieuw ontwikkeld. De laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied zijn hierin meegenomen. In de toekomst worden ook de vertrouwde DC-thema’s* gemaakt zodat de methode blijft aansluiten bij de laatste ontwikkelingen.

* Een DC-thema is digitale content, wat via de methodesite wordt aangeboden, waarin wordt ingegaan op een actueel onderwerp.

Waarom zijn er generieke boeken voor alle drie de profielen?
De inhoud van de drie generieke boeken is interessant voor alle drie de dossiers. De drie dossiers (MZ, PW, SW) hebben namelijk naast hun enorme verschillen ook veel overeenkomsten. De overeenkomsten hebben we geplaatst in de drie generieke boeken. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als methodische cyclus, feedback, metacommunicatie, EHBO, etc.

Doordat de overeenkomsten in de drie generieke boeken staan kan er voor gekozen worden om de verschillende opleidingen in het eerste jaar samen te voegen.

Is er ook een koppeling gemaakt naar de werkprocessen?
In de boeken wordt de theorie behandeld aan de hand van thema’s. Voor elk thema is er een koppeling gemaakt naar de werkprocessen van de verschillende kwalificatiedossiers. Een thema kan gekoppeld zijn aan meer dan één werkproces. Hiervan komen overzichten van online te staan, zodat u als docent in één keer kunt zien hoe de thema’s gekoppeld zijn.

Komen er ook toetsen bij de nieuwe boeken? 
Bij elk bronnenboek komen er toetsen. De eerste toetsen verschijnen in de loop van schooljaar 2016-2017. Bij elk thema uit een boek komen zo’n 10 tot 15 toetsvragen. De toetsvragen zullen via de methodewebsite www.angerenstein.nl/welzijn per boek worden aangeboden.Welke boeken kunnen we wanneer verwachten? 
Momenteel wordt er hard gewerkt aan de nieuwe generatie van Angerenstein Welzijn. Inmiddels zijn er drie generieke boeken te bestellen in onze webshop (Methodiek en begeleiden, Professioneel werken, Ontwikkeling en omgeving) en drie basis-/profielboeken: Pedagogisch werk 1, Maatschappelijk Zorg 1 en Sociaal werk 1. In het najaar verschijnen ook nog Pedagogisch werk 2, Maatschappelijk zorg 2 en Sociaal werk 2.

De actuele planning en het titeloverzicht vindt u op www.edu-actief.nl/welzijn.

In welke vorm wordt de methode aangeboden?
Angerenstein Welzijn wordt op twee manieren aangeboden:
1. Op papier + digitale ondersteuning via de methodewebsite www.angerenstein.nl/welzijn
2. Digitaal via Edu’Bieb (boek achter glas, invulbaar pdf)

Wat zijn de kosten van de methode?
Elk onderdeel binnen Angerenstein Welzijn kan los besteld worden. Een bronnenboek kost, naast de vaardigheden boeken, €42,50. Dit is inclusief het digitale materiaal op de methodewebsite. Gaat u met het digitale materiaal werken via Edu’Bieb dan maakt u gebruik van een bundel, waarin alle boeken zitten per opleiding.

Een overzicht van de boeken en de Edu’Bieb bundels en de prijzen hiervan vindt u op www.edu-actief.nl/welzijn.

Ga naar Angerenstein Welzijn