ANGERENSTEIN WELZIJN

NIEUW: NU MET DIGITALE COMPONENT

Wilt u uw student opleiden tot Welzijnsprofessional? Angerenstein, dé welzijn methode voor het mbo, is vernieuwd en nu voor elke onderwijssituatie het meest volledig. Daarom verwelkomen wij een fris logo, die hoort bij een nieuw concept en werkwijze: voor zékerheid. Zekerheid dat met Angerenstein uw student alle kennis en tools krijgt om volledig voorbereid te zijn voor het examen én voor de arbeidsmarkt. 


Hoe wij dit doen? Door leermiddelen te maken die passen bij de leerstijl van de student en ondersteuning bieden aan elke docent. Om dit te bereiken hebben wij een nieuwe digitale leeromgeving, waarop de opdrachten interactief en intuïtief zijn gemaakt. 

 

Een unieke combinatie, waarbij u zelf kunt bepalen hoe u wilt werken; digitaal en/of vertrouwd op papier. Dit betekent dat alle Angerenstein titels vanaf schooljaar 2019-2020 zowel op papier als digitaal beschikbaar zijn. 

 

Waarom een nieuwe digitale leeromgeving?

 • Extra ondersteuning
 • Variatie in opdrachten
 • Complete digitale verwerking
 •  Inzicht in leerresultaten en studievoortgang
 •  Digitaal opgeven en nakijken van opdrachten

 

COMPLEET AANBOD

GESCHIKT VOOR ELKE ONDERWIJSSITUATIE

Specifiek & generiek
In ons nieuwe concept combineren wij het beste van twee werelden: een complete, gedegen methode speciaal ontwikkeld voor de opleidingen Pedagogisch Werk, Maatschappelijk Zorg en Sociaal Werk, die zowel flexibel als eenvoudig in te zetten is! Met onze nieuwe digitale leeromgeving en extra leervormen weet u zeker dat uw student in elke situatie goed voorbereid is! 

Het basisprofielboek Pedagogisch Werk 2, Maatschappelijke Zorg 2, Sociaal Werk 1 en de profielboeken Sociaal-cultureel werker en Sociaal-maatschappelijke dienstverlener zijn geactualiseerd en aangevuld met nieuwe thema’s op basis van actuele ontwikkelingen in de markt.

Naast generieke basisboeken voor de domeinen SW, MZ en PW zijn er ook specifieke basisboeken per kwalificatiedossier.


Opzet
Angerenstein Welzijn bestaat uit bronnenboeken en verwerkingsopdrachten. In de boeken wordt de theorie behandeld aan de hand van thema’s. Elk thema bestaat uit een basis- en een verdiepingsdeel. Om de theorie eigen te maken maakt de student verwerkingsopdrachten (incl. activerende werkvormen). 

 

Extra verdieping
Angerenstein biedt het ideale naslagmateriaal voor alle Welzijn-opleidingen en heeft het meest uitgebreide aanbod aan extra werkvormen. Zo wordt er ter verdieping van een thema gebruikgemaakt van wetenschappelijk onderzoek. Hiermee doet uw student extra achtergrondkennis op. Variatie in opdrachten 

Naast de boeken en verwerkingsopdrachten biedt Angerenstein Welzijn extra materiaal:

 

 • Vaardigheidstraining: Hoe traint uw student de toepassing?

  Essentiële beroepsvaardigheden worden behandeld aan de hand van protocollen en stappenplannen. 

 • Kritische beroepssituatie: Hoe handelt uw student tijdens een dilemma?

  Tijdens de kritische beroepssituatie wordt uw student geconfronteerd met een professioneel probleem of een realistisch dilemma. Hierbij kan hij niet terugvallen op routinematig handelen. 

 • De uitdaging: Welke verbanden zijn voor uw student relevant?

  Tijdens de uitdaging wordt een beroep gedaan op de samenwerkingsvaardigheden en creativiteit van uw studenten.

 • BPV-opdrachten: Wat past uw student toe in de beroepspraktijk?

  Aan de hand van opdrachten werkt uw student aan de werkprocessen, die in de beroepspraktijk gemaakt moeten worden.


Docentenmateriaal

Bij Angerenstein Welzijn ontvangt u als klant gratis docentenmateriaal. Het docentenmateriaal geeft u de nodige ondersteuning bij het lesgeven. U kunt denken aan aanvullende informatie voor bij de opdrachten en docentenhandleidingen.